Які страви небезпечно їсти влітку — пояснення від експерта.
07.07.2025
601

Журналіст
Шосталь Олександр
07.07.2025
601

Що не варто їсти влітку, аби не отруїтися
Заступник гендиректора Укрметртестстандарту Олег Рубан поділився порадами щодо продуктів, які краще уникати влітку, щоб уникнути отруєнь. Під час спеки варто бути особливо обережним з фастфудом - за 20 хвилин він може стати небезпечним для здоров'я.
Про це Олег Рубан заявив у програмі Ранок.LIVE у понеділок, 7 липня.
"Всім, хто купує швидкі страви, слід вживати їх миттєво після приготування. В спеку через 20 хвилин вже може накопичитися небезпечна кількість мікроорганізмів, які можуть викликати захворювання.
Зі свого досвіду можна сказати, що найбільш швидко псуються фастфуди. На другому місці - готові кулінарійні вироби. На третьому - продукти, що потребують особливих умов зберігання.
Також він нагадав, що влітку варто уважно підходити до покупки продуктів, які потребують особливих умов зберігання. Це стосується не лише фастфуду та готових страв, а також м'ясних та рибних продуктів. Тому краще купувати подібні товари лише у надійних місцях.
Нагадуємо, недавно в селі на Вінниччині понад 20 осіб отруїлися шаурмою.
Раніше ми ділилися порадами, як уникнути харчових отруєнь.
Поради Олега Рубана допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям улітку, коли ризик отруєнь їжею зростає через спеку та швидке псування продуктів. Будьте уважні при виборі та вживанні їжі, щоб уникнути неприємних наслідків.Читайте також
- Як пережити аномальну спеку — поради медиків
- Навіть після відпустки — чому більшість людей постійно втомлені
- Як позбутися сивини у волоссі в будь-якому віці — прості рішення
- Міф про здорову повноту — що приховують аналізи
- Гени молодості — як звички впливають на біологічний вік
- Ремонт Охматдиту — гендиректор розповів, коли завершать роботи